Lennard Toma

Lennard Toma staat bekend als een van de meest vooruitstrevende organisatiepsychologen van Nederland. Hij is het brein achter de vernieuwende en vrije organisatiecultuur van Keytoe en deelt praktische kennis via zijn Podcast ‘Hoe Dan?!’, middels interactieve talks op verschillende podia en met zijn veel gelezen artikelen op LinkedIn. Lennard wordt als specialist ingehuurd door corporates, gemeentes, MKB en zorginstellingen om ze te helpen de organisaties meer authentiek en transparant te maken. Met florerende en bevlogen medewerkers als gevolg.

Lennard Toma toonde tijdens zijn studie A&O aan het Erasmus al aan dat de perceptie van transparantie binnen organisaties zorgt voor meer bevlogenheid onder het personeel. Na jarenlang testen en experimenteren in de praktijk, laat hij zien dat het veel nagestreefde ‘geluk op de werkvloer’ niet het doel zou moeten zijn voor organisaties. Een optreden van Lennard staat garant voor reuring in de zaal. Interactie ten top, het aantal vragen uit het publiek is doorgaans niet te stoppen. Wees gewaarschuwd dus.

Lennard Toma komt regelmatig internationaal in het nieuws met personele experimenten, zoals meest recent: de salaris-app waarmee collega’s elkaar op dagelijkse basis kunnen raten. Zijn praktijkervaring wordt momenteel gebundeld in het boek ’99 Problems but the Boss ain’t One’ waarvan in de voorverkoop reeds honderden exemplaren zijn verkocht. Verschijningsdatum medio november 2018.