Jarl Meijer

Eind 2007 was een belangrijk keerpunt in de carrière van Jarl.  Na zijn studie (Bedrijfsinformatica en Psychologie) was hij ingestapt in een startup die medische producten ontwikkelde. Vervolgens leidde hij vanuit verschillende consultancy bureau’s projecten en programma’s, met een aanpak gebaseerd op CMMI, ITIL, Prince2 en MSP. Eind 2007 besloot hij tot een overstap naar Xebia en daarmee ook de overstap naar Agile.

Jarl heeft een brede ervaring in het invoeren van Agile op organisatieniveau. Hierbij gebruikt hij frameworks als SAFe, LeSS, Cocreate/Spotify en Scrum@Scale als inspiratiebron en gereedschapskist om de context-specifieke doelen te bereiken. Hoe mooi ook de frameworks, uiteindelijk blijft het mensenwerk. En er is niets mooiers dan samen onvermoede resultaten te behalen in een specifieke organisatiecontext. Jarl is onder andere gecertificeerd SAFe consultant en trainer.

Jarl is Bestuurslid van het Agile Consortium om ook van daaruit de kennis over Agile te vergroten en het leren van elkaars ervaringen te stimuleren.